BalkansPress

Dobro došli!

Ceo svet je aplaudirao dok je Jennifer Lopez, J. Lo, Jenny from the block, zatvarala Versace reviju u zelenoj haljini. Nema tog Instagram naloga koji nije repostovao ovaj defile, nema osobe iz mode koja nije na svoj stori postavila kako J. Lo gazi pistom i slavila ovaj trenutak.

Kada je Donatella Versace napravila kolekciju za proleće/leto 2000. godine njena muza model Amber Valletta nosila je zelenu print haljinu koja je imala izrez do pupka i ogrlicu koja se njihala između grudi. Ta haljina se zatim pojavila u kampanji koju je snimao Steven Meisel, a Amber je reprizirala ulogu modela.

ČOBANIN KOJI JE POSTAO "KRALj JOGURTA": Ako dobro zarađujem ja, dobro zarađuju i moji radnici

Međutim i pre nego što je haljina završila na J. Lo sama Donatela ju je nosila na crvenom tepihu i to na Met Galu 1999. godine.

Da bi stvari bile još zanimljivije čak je i jedna pevačica nosila haljinu pre nje: Geri Halliwell iz Spice Girls na NRA nagradama u Kanu, mesec dana pre Jennifer.

 

Ali jasno vam je koliko su ova pojavljivanja bila zapažena kada moramo da vam ih nabrajamo. I tu na scenu stupa Jennifer Lopez: godina je 2000, mesto dešavanja su Grammy nagrade. J Lo se pojavljuje u zelenoj Versace haljini, tada su ona i Puff Daddy još bili par, ali da se razumemo njega se niko ne seća sa tog dešavanja i nema ga na mnogo fotografija sa njom sa crvenog tepiha.

Sve što pamtimo jeste Jennifer u zelenoj haljini sa dve samolepljive trake koje sprečavaju da joj haljina sklizne sa grudi. To je bilo pre nego što je iko čuo za Kim Kardashian i pre nego se Beyoncé pojavila na crvenom tepihu u nude haljini.

I to je bio prvi momenat u istoriji kada je internet pao. Da, J. Lo "broke the internet" u pravom smislu te reči.

Princ Hari se britanskoj javnosti obratio potresnim pismom: Plašim se da Megan ne doživi sudbinu moje majke!

Ljudi su postali opsednuti ovom haljinom i mahnito su u Google pretraživač ukucavali "haljina koju nosi Jennifer Lopez". Moramo da vam damo mali kontekst tadašnjeg stanja: Google je kada ukucate neki pojam u to vreme izbacivao kao rezultate članke ili linkove vezane za taj pojam. U ovom "J. Lo trenutku" doživeli su najveći broj pretraga u svom postojanju vezan za samo jednu stvar i odmah su se zapitali: šta možemo da uradimo da poboljšamo i unapredimo rezultate pretraga?

 

Eric Schmidt, koji je tada bio predsednik Googlea, odmah se bacio na posao, angažovao je sve resurse kako bi pronašli i realizovali rešenje za ove pretrage i mesec dana nakon zelene haljine na Grammy nagradama rođen je Google Images. Kada su u jednom intervjuu pitali samu Jennifer kako se oseća jer je zaslužna za pokretanje ove opcije pretraživanja i da li bi želela nešto zauzvrat samo je odgovorila: "Samo mali deo... kamion pun novca."

BRED PIT UPLOVIO U NOVU VEZU: Srce holivudskog zavodnika osvojila 11 godina mlađa! (FOTO)

To je najmanje što ti pripada Jennifer, jer si nam podarila mogućnost da gledamo fotografije Ryan Goslinga bez košulje, tražimo kako da se ošišamo, i pratimo opsesivno kako Brad Pitt (ne) stari. Hvala ti! Promenila si svet na bolje.

( BalkansPress / Izvor: buro247.rs )

Scroll to top