BalkansPress

Dobro došli!

Obelodanjeni dokumenti pokazuju da je američki FBI istraživao hiljade slučajeva nestanka goveda širom Američkog srednjeg Zapada od sedamdesetih godina prošlog veka, bez uspeha. Vodeći stručnjak u ovoj oblasti nije siguran o čemu se radi - ali on je rekao Sputniku da objašnjenje nije nimalo nezanimljivo.

Oni koji ne veruju u teorije zavere skloni su da poveruju da je brutalno izmasakrirana stoka žrtva neke prirodne katastrofe, sadističkih i bolesnih šala. Međutim, zagovornici naglašavaju da su napadi izvršeni hirurškom preciznošću.

Poljoprivrednici širom sveta, najčešće u američkim državama poput Južne Dakote, Kolorada, Kanzasa i Nevade, decenijama svedoče o tome kako su nalazili svoje dragocene domaće životinje mrtve i sa odsečenim organima uključujući njuške, jezike, srca, jetru, anus, genitalije. Organi su bili odsečeni precizno, kao da je to urađeno laserom.

 

Prema dokumentima agencije FBI jasno je da su ovim događajem ostali zbunjeni i najveći istraživački umovi. U mnogim slučajevima, žitelji mesta, u kojima su pronalažene mrtve, osakaćene životinje, rekli su da su viđali, u najmanju ruku, čudne letelice — helikoptere čudnih oblika ili NLO — baš u oblastima u kojima je kasnije stoka masakrirana.

Ove pojave su zabrinule istraživače koji su posumnjali da iza svega stoji Vlada iz nepoznatih razloga i ko zna u koju svrhu — iako se talas sakaćenja dogodio istovremeno kad i histerija svetskih razmera za letećim tanjirima, neki veruju da iza cele priče stoji nešto drugo.

Linda Multon Hov, osnivač prtala „Erth fajls“, tvrdi da je isti obrazac „bezkrvne ekscizije“ dokumentovan kod svih vrsta domaćih i divljih životinja. Obično su uši uklonjene preciznim rezom sa lobanje, oči su odstranjivane bez ikakvog curenja krvi ili tečnosti, a često postoji skriveni krug oko izvađenog oka. Jezici su odsečeni iz dubine grla, a uši obrnuto prema nebu. Jezici se uklanjaju iz dubine grla, a meso vilice je precizno odsečeno, obično u obliku „ključaonice“.

„Genitalije, muške i ženske, uklonjene su u vidu urednih, dubokih, kružnih, ovalnih ili kvadratnih rezova. U skoro svim slučajevima rektum je odstranjen zajedno sa oko 6 inča tkiva i 6 ili više centimetara u dubini tela životinje. Kad su u pitanju ženke, vaginalni otvor i trakt su odstranjeni zajedno sa rektalnim tkivom“.

„Razgovarala sam sa šerifom u županiji Logan u Koloradu, koji mi je rekao da je veterinar, koji je obavio obdukciju sveže osakaćene krave na pašnjaku, otkrio da je celo srce krave uklonjeno iz unutrašnjosti perikarda i grudi, bez ikakvih povreda okolnog tkiva perikarda“, rekla je Multon Hov Sputniku.

 

Za izvođenje ovakvih operativnih zahvata neophodan je molekularno specifični hirurški uređaj sposoban da prođe kroz kožu, mišiće i kosti kako bi se uklonilo tkivo određenog organa bez oštećenja ostatka tela — takvo nešto ne postoji na Zemlji. Samo u Sjedinjenim Državama postoji preko 10.000 dokumentovanih slučajeva zbunjujućih sakaćenja od 1955. godine i ni u jednom slučaju, koji je bio predmet istrage policije, nikada nije utvrđena krivica određene osobe ili predatora.

Farmere ovi slučajevi koštaju na hiljade dolara.

Čak Zukovski, kustos portala „Ju-Ef-O nat“, istražuje ove misteriozne pojave decenijama.

Kaže da se svaki slučaj dešava po sledećem obrazcu — životinja se podiže sa lokacije A na lokaciju B, gde joj iscede krv i naprave se neobični rezovi.

Zatim se životinja ostavlja na lokaciji C, koja se nalazi unutar područja lokacije A.

„Nijedan znak napada predatora, nikakav znak velikog krvarenja i nikakvih znakova borbe životinja, ništa! Životinja je postavljena na leđa, a u nekim slučajevima stvorena je i kružna depresija zemljišta dok se životinja vrati nazad. Sakaćenja se odvijaju vekovima. Indijanci takođe imaju priče o osakaćenim životinjama koje su se desile pre nego što su Evropljani naselili Severnu Ameriku“, rekao je Zukovski za Sputnik.

Dodao je da se sakaćenja dešavaju više puta u roku od sedam dana, bilo u istoj oblasti ili u različitim državama. „Imali smo jedno u Koloradu, a u roku od tri dana u Misuriju“ i u nekim njegovim istraživanjima životinje su pronalažene ležeći u kružnom ulegnuću u zemlji.

Analiza zemljišta pokazala je da je zemljište oko životinje manje rastvorljivo u vodi nego van kruga, što znači da, šta god da je napravilo krug, promenilo je hranljive materije u tlu — isti rezultat je zabeležen u različitim slučajevima u odvojenim američkim državama Kolorado, Misuri i Džordžija, koje nemaju istu vrstu tla.

On veruje da nedostatak krvi na mestu na kojima su nađene životinje, bez očiglednih znakova borbe životinja i veoma specifične prirode sakaćenja, na primer, precizno rezanje kože i jezici odsečeni u korenu, ukazuju na to da je životinje kidnapovala i osakatila neka tajna služba, a smrskani grudni koš i polomljeni udovi dokazuju da su životinje pale sa određene visine na mesto na kom su pronađene mrtve. Najzanimljivije je to što lešinari, često, neće da priđu blizu lešini.

 

Što se tiče onih koji su osakatili ova stvorenja, gospodin Zukovski kaže da dokazi snažno ukazuju na nekoga ko nije ljudsko biće.

U slučajevima koje je istraživao, svedoci su videli „svetleće lopte“ u blizini mesta na koje su životinje kidnapovane, a u nekim slučajevima svemirske letelice.

On takođe smatra da su neobeleženi helikopteri koji su viđeni na nekim lokacijama znak da američka Vlada vodi sopstvenu istragu o događajima.

Što se tiče toga, da li može postojati logično objašnjenje, gospodin Zukovski je nedvosmislen — „apsolutno ne!“

„Govorimo o životinjama koje su bile žive samo nekoliko sati ranije, bez ikakvih simptoma bolesti, koje su kasnije pronađene mrtve i osakaćene. Ko to radi? Imam svoju teoriju, što čini ove istrage izuzetno opasnim, jer ne želite da budete na pravom mestu u pogrešno vreme. Bilo je i nekih slučajeva sakaćenja ljudi“, dodaje on. 

Ovi napadi i sakaćenja se ne dešavaju samo u SAD.

 

Zukovski neprestano prima mejlove od istražitelja iz drugih zemalja koje traže pomoć, uključujući Australiju, Novi Zeland, Dominikansku Republiku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

On primećuje da su neka sakaćenja u Velikoj Britaniji dospela u mejnstrim medije, uključujući osakaćene jagnjiće u Bedželertu i Gvinedu, osakaćene ovnove u Plimp, Difedu, i osakaćene jelene, lisice i jazavce u blizini Šrofšajra i Velsa. Osim toga, svakog juna, ovce nestaju u Bledfiju.

Nik Poup, koji je istraživao NLO i druge misteriozne pojave za Ministarstvo odbrane Velike Britanije između 1991. i 1994. godine, kaže da je teško proceniti stvarni obim ovog fenomena, pošto industrija osiguranja ima politiku koja ne isplaćuje odštetu poljoprivrednicima ako su njihove životinje ubijene na tajanstven, nepoznat način.

„Misterija sakaćenja goveda je izuzetno uznemirujuća i postoje mnoge različite teorije, uključujući aktivnosti predatora, sataniste, tajne vojne eksperimente i vanzemaljske aktivnosti. Teorija o vojnom učešću nema smisla, jer Vladini naučnici već imaju objekat u kojem se vrše testiranja na životinjama, tako da nisu imali potrebe da sprovedu dodatna, nezakonita testiranja, ali nisam uspeo da pronađem definitivno objašnjenje tokom rada moje Vlade“, rekao je Poup Sputnjiku.

Scroll to top