BalkansPress

Dobro došli!

Akaša opisuje neuhvatljivi, nematerijalni fluid koji prožima čitav svemir, svojevrsna memorija u kojoj se beleži svaka misao, svaki događaj, svaki osećaj i namera koji su se ikada dogodili ili će se dogoditi od kada je sveta i svemira.

Dok je u indijskoj mitologiji Akaša ključna kod reinkarnacije, iz perspektive teozofije i antropozofije, Akaša je temelj religija, ali i proroka. Svi koji su mogli da pristupe akaši, koja postoji izvan ovog prostora i vremena, mogli su da vide budućnost.

Uvid u spise Akaša imali su i najpoznatiji proroci – Nostradamus i Baba Vanga. Pristup Akaši, objasnio bi kako su došli do svojih proročanstava iako su potpuno različiti - Nostradamus je naučio tehnike kako bi pristupio Akaši, dok je baba Vanga bila povezana s Akašom zahvaljujući prirodnom talentu.

 

Nostradamus je ostao najviše upamćen po proročanstvima koje je objavio 1555. godine. Dok jedni tvrde kako su njegova proročanstva dvosmislena i podložna tumačenjima kako kome odgovara, njegovi pobornici su uvereni kako je Nostradamus imao uvid u drevne veštine, te jasno predvideo buduće događaje. U njegova proročanstva se ubrajaju i uspon Hitlera, Napoleona, ali i mnogi ratovi i prirodne katastrofe. 

Sa druge strane Baba Vanga, misteriozna Bugarka koja je umrla 1996. godine u 85. godini života, prilično je poznata ličnost u krugu teoretičara zavera koji veruju da je ova proročica predvidela niz prirodnih katastrofa i drugih globalnih događaja.

Prije nego što je umrla ostavila je proročanstva sve do 51. veka, kada veruje da će dogoditi smak sveta.

Pripisuju joj predskazanje terorističkog napada 11. septembra 2001. na Sjedinjene Američke Države, uspon Islamske države, Bregzit i uspon Vladimira Putina.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top