BalkansPress

Dobro došli!

Najpoznatije svetsko ime proricanja i vidovnjaštva, francuski proricatelj jevrejskog porekla Nostradamus predvideo je mnoge događaje koji su se odigrali.

Brojna su njegova proročanstva data u zagonetnim stihovima, a oni koji smatraju da je dosad sve pogodio veruju da greške mogu praviti samo tumači njegovih reči. Ono što nas zanima je šta nas očekuje od 2020. godine.

Prema nekim tumačenjima Nostradamusovog proročanstva, duboko smo zagazili u 13-ogodišnji ciklus u kojem odlučuje o sudbini planete i čovečanstva.

Taj ciklus je počeo 2012. godine, a završiće 2025. Prethodni ciklus je bio od 1999. godine do 2012, započeo je bombardovanjem SRJ, a od 2012. godine Srbija polako počinje da se oslobađa pritiska zapadnih sila, jer će se one suočiti sa sopstvenim problemima. 

Prema nekim proračunima i tumačenjima Nostradamusa, raspad Evropske unije započeće ove, 2020. godine. Formiraće se grupe od po tri države koje će stvarati svoje celine unutar Unije, što će voditi slabljenju i cepanju EU.

 

Ali istovremeno dešavaće se nešto mnogo opasnije, jer će čovek morati da se bori sa prirodnim silama. Prema Nostradamusu doći će do pomeranja Zemljinih polova, što će izazvati nova ledena doba na određenim delovima planete.

Sadašnji Severeni i Južni pol će se otopiti, ali ne zbog globalnog zagrevanja, već zbog premeštanja polarnih ledenih kapa! U predelu koji pokrivaju Sjedinjene Američke Države, na sadašnjem 50 stepenu geografske širine formiraće se novi Severni pol, a Južni pol će se naći jugozapadno od Australije.

Svedoci smo da je protekle godine u SAD nastupila polarna klima sa temperaturama od -50 i čak -60 stepeni Celzijusovih. Gledali smo slike zaleđenih Nijagarinih vodopada, ali i zaleđenog tropskog voća na, inače, uvek toploj Floridi. 

Nostradamus najavljuje potonuće Zemlje u "ambis planetarnog mraka", zbog pojave nekog asteroida, odnosno planetoida iz kosmosa. Njega ovaj vidovnjak zove „Mesečev brat“, a asteroid bi mogao da donese jako zahlađenje i novo ledeno doba.

Ukoliko se zaista desi pomeranje ledene kape sa Arktika na značajni deo SAD, to će značiti i slabljenje geostrateškog položaja te zemlje što može implicirati i novim ratovima. Može se očekivati da najveća svetska vojna sila neće sedeti skrštenih ruku i da će želeti da se domogne drugih, toplijih teritorija, a to može dovesti do sukoba širih svetskih razmera, pa i izazvati - Treći svetski rat.

 

Neki smatraju da bi taj period značio i uništenje Njujorka, grada koji leži na 45 stepeni geografske širine.

“Nebo će goreti na četrdeset pet stupnjeva.

Vatra će novom velikom gradu prići.

Vatrom će unišititi njihov grad,

srce opako i hladno,

krv će se liti,

milosti ni za koga.”

Stihovi se odnose na “novi veliki grad”. Njujork je jedan od najvećih gradova na svetu, a i njegov stari i novi naziv sadrže reč “novi”. Najpre se zvao Novi Amsterdam, a potom Novi Jork (New York). Njujork još nosi i "nadimak" Velika Jabuka, pa time sadrži i reč "veliki" iz proročanstva.

 

Nostradamus je predvideo i neočekivane događaje na Bliskom istoku, na koje Zapadne sile nemaju pravi odgovor. Naime, trebalo bi da usledi veliko ujedinjenje muslimana.

“Iz jedne arapske zemlje,

biće rođen Muhamedov sledbenik,

Ući će u Evropu noseći plavi turban,

Biće teror čovečanstvu,

Nikad većeg horora” 

Kako vidimo, stvaranje Islamske države u koju su hrlili dobrovoljci iz celog sveta. Da li je “Muhamedov sledbenik” iz Nostradamusovih stihova Abu bakr al Bagdadi, vođa IS? Poznate su njegove namere za prodorom u Evropu, a na meti su i Srbija i zemlje Balkana. Znamo i za teror koji IS sprovodi nad hrišćanskim stanovništvom, pa se stihovi “nikad većeg horora”, savršeno uklapaju. Da li će se Islamska država proširiti, kao što ima ambicije, ili će biti samo inicijalna kapisla za nešto slično, ostaje da vidimo.

Istovremeno će se na planeti dešavati dramatične promene. Desiće se ogromne poplave, “sve će se sliti u jednu reku”. Pratiće ih jaki zemljotresi. Promena polova će izazvati da Srbija i Balkan iz kontinentalne klime, pređu u žarki pojas, te će na ovim prostorima temperature biti veoma visoke.

Prvi razorni zemljotres bi se mogao dogoditi Turskoj, a potom bi naredne, 2021. godine usledio i potres na crnogorskom primorju. Zemljotresi bi nastavili da tresu oblast evropskog dela Sredozemnog mora, a posebno Italiju i Španiju.

Scroll to top