BalkansPress

Dobro došli!

Na poslednjem objavljenom snimku čuvena proročica Baba Vanga pomolila se za mir za Srbe na Kosovu i stanovnike Donjecka i Luganska.

Baba Vanga, ili kako je još zovu evropski Nostradamus, važila je za jednu od najboljih proročica svih vremena.

Iako je bila slepa, mogla je da predvidi budućnost, a mnoge poznate ličnosti, ali i oni „obični“ ljudi, išli su kod nje kako bi potražili spas od nevolja.

PROČITAJTE: Misterija najpoznatije fotografije na svetu: Pre 51 godinu dva astronauta su sama sletela na Mesec. Ko ih je onda slikao zajedno? (FOTO) (VIDEO)

Ostavila je dubok trag u proročanstvima, nije marila za komentare u kojima se sumnjalo u njen dar vidovitosti.

Između ostalog, predvidela je mnoge svetske katastrofe. Od bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, do zemljotresa u Skoplju, prenosi „Magazin novosti“.

Previdela je smrt Staljina, otmicu italijanskog premijera Alda Mora i tačan datum smrti svog supruga. Više od milion ljudi tražilo je pomoć od ove slepe proročice.

 

Prema pisanju britanskih medija, predvidela je i propast Evropske unije. Videla je novu veliku ekonomsku krizu, kao i to da će Evropa ostati bez velikog broja stanovnika.

Na poslednjem objavljenom snimku iz bolničke postelje, Baba Vanga je snimljena nekoliko dana pre smrti 11. avgusta 1996. godine.

Na samrti, bugarska proročica Vanga molila je ljude da žive u miru.

Vanga se molila za mir za Srbe na Kosovu i za stanovnike Luganska i Donjecka, prenosi ruski portal NTV.

U njenoj kući u Bugarskoj u maju 2008. godine otvoren je muzej. 

Scroll to top