BalkansPress

Dobro došli!

Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić.

Vest o njenoj smrti objavio je predsenik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu.

Prva predsednikova žena rođena je 1968. u Beogradu, gde je završila i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu.

Novinarstvom se bavi, kako sama kaže, 28 godina.

Vučića je upoznala 1995. na Radio Indeksu, dok je vodila duel između njega i Aleksandra Čotrića.

Venčali su se dve godine kasnije, a razišli 2011. Imaju dvoje dece, sina Danila i kćerku Milicu.

 

BIOGRAFIJA KSENIJE VUČIĆ: Novinarstvom se bavila 30 godina

Novinarstvom se bavila dugi niz godina. Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji „Pink“ Ksenija Vučić je radila u časopisu „Srpska reč“, radiju „Fokus“ i televiziji „Studio B“. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Nikola Gruevski) i drugih.

Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja.

Ksenija Vučić (devojački Janković) je rođena 1968. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“. Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gde je vodila emisiju „Pravac“. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godine. Može da se pohvali intervjuima sa mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame kome je u emisiji pokazala tri prsta.

Kada su je kolege novinari pitali kako je do toga došlo Ksenija je odgovorila da se radilo o spontanoj reakciji. Rama je pričao o javnom pokazivanju orla, albanskog nacionalnog simbola, a Vučićeva ga je upitala da li bi ona u centru Tirane smela da pokaže tri prsta. Prvo joj je kazao da bi smela, a potom i da bi je on lično zaštitio. Detalje razgovora i najave novih intervjua Vučićeva najčešće najavljuje u emisiji „Novo jutro – Dea i Sarapa“. Svoje lične stavove o mnogim aktuelnim temama iznosi na društvenoj mreži „Tviter“. Neretko zbog toga dolazila u sukobe sa liderima opozicije u Srbiji.

Scroll to top