BalkansPress

Dobro došli!

Nije tajna da veliki broj migranata želi da ostane u Srbiji ali podaci o kom tačno broju se radi strogo su skrivani od javnosti.

Još gore od ovoga usledilo je kada je reč uzela Ljiljana Malušić, poslanik Narodne Skupštine koja pripada Srpskoj naprednoj stranci koja je sebe uzela za primer kao nekoga kome je to moglo da se desi a da je neko ne primi.

Nije pomenula činjenicu da je veliki broj raseljenih Srba iz ratova tokom devedesetih, njih gotovo milion, morao sam da se snalazi i da sebi obezbedi smeštaj, hranu, posao ili je ostajao i dan danas da živi u nekom od prihvatilišta u kojima vladaju nehumani uslovi zbog kojih bi se svako udruženje zazaštitu životinja bunilo da su tamo smeštene neke divlje zveri ali pošto se radi o srpskom narodu to je tema koja nikoga ne zanima.

 

Sve što se dešava u okolnim zemljama upućuje na to da migrantima ostaju opciju da kroz Srbiju samo prođu ili u njoj i ostanu. Možemo da negiramo ali isuviše mnogo dokaza ide u prilog tome da Zapad, tačnije EU i Amerika, žele da unište Srbiju i učine da ona nestane sa lica zemlje. Sa njom i narod, razume se.

Tokom jedne od sednica Skupštinskih odbora, poslanica pokreta Dveri, Marija Janjušević, iznela je podatak da je za pet godina 700.000 migranata pdnelo zahtev za azil u Srbiji.

-„Pa, zamislite da smo mi zatvorili granicu. Ja mislim da bih se iselila iz ove zemlje“, rekla je Malušićeva. Nakon što je podsetila da smo mi kroz celu svoju istoriju imali migracije, dodala je „ono što je moja poenta, ponosim se politikom Vlade i Predsednika“. Po izjavi idolopoklonstva predsedniku Vučiću, ona je najavila skoro usvajanje zakona o integrisanju migranata (da žive, rade i školuju se u Srbiji) i rekla da će ga ona sa zadovoljstvom izglasati.

„Moramo pomoći tim ljudima. Uostalom, svako ima negde neku kuću, toliko praznih kuća ima u Srbiji, ja mislim na desetine hiljada“obrazložila je Malušićeva na šta je Janjuševića dodala da iz izlaganja poslanika SNS možemo da nazremo plan po kome će napuštene kuće u Srbiji biti naseljene migrantima.

(KM Novine)

Scroll to top