BalkansPress

Dobro došli!

Na liniji Beograd - Zagreb mladić star 21 godinu sakrio se juče ispod poda autobusa, i čitavih pet sati izdržao da ne upadne među točkove i tako strada. Kada više nije mogao da izdrži, počeo je da udara u pod, nakon čega je vozač stao, a zaprepašćeni putnici ugledali su mladića koji se tetura na auto-putu.

Kako piše Slobodna Dalmacija u prvom trenutku preneto je da je u pitanju dvanaestogodišnji dečak, međutim policija je saopštila da je u incidentu učestvovao 21-godišnji mladić.

 

Mladić se, prema izjavama svedoka, provukao ispod autobusa prevoznika "Čazmatrans" i "smestio" se ispod poda, gde je pet sati rizikovao život kako bi došao do Zagreba. Samo pukom srećom nije pao među točkove i poginuo.

Temperature su bile veoma niske, a on je trpeo na licu čađ, prašinu i udare vode s kolovoza.

Koliko se grčevito držao svedoče i njegove krvave ruke

- Bus je iz Beograda krenuo u 11.30 sati. Prošli smo Kutinu, a negde pre Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najpre slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Pozvali smo jednog od vozača i kada je i on čuo taj neobičan zvuk zaustavili smo autobus. Čim je autobus stao mali je sav prljav izašao između dela za točkove. Teturao je, bio je u vidljivom šoku. Bio je prljav kao da mu je neko ugljem namazao lice. Pričao je slabo engleski. Policija je došla nakon 20 minuta - ispričao je za "Slobodnu" Anđelko Nežić, putnik koji je bio u tom autobusu.

 

- Mladić je jako mršav. Ja i još par ljudi smo otišli na benzinsku stanicu i uzeli smo mu hranu i piće. Ne znam kako je izdržao - napominje Nežić.

"Slobodna Dalmacija" zatražila je i komentar iz "Čazmatransa".

- Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Mladić je ušao u Beogradu ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao neverovatnih pet sati. Najpre je jedna gospođa čula lupanje, te je pitala vozača je li nam autobus u kvaru. Ali to je bio novi autobus. Potom se čulo i zapomaganje, pa je vozač zaustavio vozilo. Ali to nam nije prvi slučaj, slično nam se nedavno dogodilo na liniji između Podgorice i Dubrovnika - kaže Dražen Pavlović iz uprave "Čazmatransa".

MUP republike Hrvatske: Migrant ima 21 godinu, a ne 12

- Na odmorištu Križ, nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli su nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata. Stranom državljaninu pružena je lekarska pomoć te nisu utvrđene nikakve povrede. Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka i u toku su provere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj - saopštava MUP Hrvatske.

Osim toga, policija je potvrdila i da se migrant još uvek nalazi u Hrvatskoj.

(BalkansPress / Index.hr)

Scroll to top