BalkansPress

Dobro došli!

Beograd – Modna kreatorka Irena Grahovac objavila je na Tviteru da je njenu radnicu u četvrtak uveče jedan Sirijac pokušao da siluje u centru Beograda.

Kako saznajemo protiv državljanina Sirije Mustafe Sabrija (20) podneta je prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, jer u četvrtak uveče u centru prestonice 50-godišnju Beograđanku pipao po telu.

“Žena se vraćala u stan u Ulici admirala Geprata. Osumnjičeni Sirijac joj je prišao s leđa, počeo da je dira po telu, za grudi, a zatim se uhvatio za međunožje. Odmah je pobegao“, kaže izvor iz istrage.

Uplašena i uznemirena žena odmah je o nasrtaju obavestila patrolu policije. Tvrdila je da je mladić, po svemu sudeći migrant, pokušao da je siluje.

 

 

“Utvrđen je njegov identitet i o nasrtaju je obavešten tužilac. Tužilac je razmotrio sve i odlučio da nema elemenata krivičnog dela, pokušaja silovanja, već da protiv Sirijca bude podneta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira“, kaže izvor iz istrage.

„Ne pamtim da je neko iz grupe ikada nasrnuo na žene. Mi samo želimo da bezbedno sa porodicom ili prijateljima stignemo u zapadnu Evropu. Ovde, u Srbiji, smo lepo primljeni. Ne želimo nikome da smetamo niti da ostanemo dužni. Ako je tačno da je neko nasrnuo na ženu, to je veoma žalosno. Tako nešto osuđujemo“, kaže jedan od migranata na autobuskoj stanici.

Irena Grahovac koja je objavila informaciju o napadu na Tviteru veruje da je to samo izolovan incident i da ne želi da ispadne da su svi migranti silovatelji.

“Htela sam da apelujem da bi trebalo organizovati prihvat tih ljudi koji dolaze, jer postoje izolovani incidenti koji mogu da dovedu do ovakve situacije. Žao mi je tih ljudi, ali žao mi je i nas, sve je to sada jedna veoma teška situacija“, kazala je ona.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top