BalkansPress

Dobro došli!

Srpski turisti su prošle godine "otkrili" albansko primorje kao jednu od najpovoljnijih letnjih destinacija gde se apartman može naći i za 15-ak evra po noćenju. Međutim, i oni koji vole luksuzniju varijantu odmora, trebalo bi da pogledaju ponude - proverili smo koliko košta da iznajmiš fensi vilu s pogledom na more.

Luksuzna vila je prilično relativan pojam kad gledaš ponudu na Airbnb-u, ali već na prvi pogled čini se da su cene u Albaniji dosta niže u poređenju s nekim drugim primorskim krajevima, posebno ako gledaš „detalje“ kakvi su lokacija na samoj plaži, sopstveni bazen i slični.

Vila smeštena kod plaže Golem izgleda kao letnjikovac neke stare bogataške porodice, sa stubovima i natkrivenom terasom, dugačkim bazenom, fontanom… Ima četiri spavaće sobe i svoj izlaz do mora, a noćenje košta 360 evra.

 

U Draču smo našli još jednu takvu upečatljivu građevinu u kolonijalnom stilu, koja je pritom opremljena starinskim nameštajem i kičastim ogledalima, ali zato ima direktan prolaz iz prostranog dvorišta na plažu, a navodno komšiluk čine brojne poznate ličnosti. Iznajmljivanje je 600 evra na noć – ima pet spavaćih soba i prima deset gostiju.

Potpuno drugačiju atmosferu, a po sličnoj ceni, nudi moderna vila čiji je ceo jedan zid u staklu sa nerealnim pogledom na plavetnilo mora, neba, i bazena smeštenog na širokoj terasi. Ta vila ima doduše samo dve spavaće sobe, idealna je za petoro, a cena je 521 evro po noćenju.

Ipak, ako je vaša vizija vile na moru malo skromnija, možete da prođete i znatno jeftinije.

Tako se jedna kod plaže Lalez iznajmljuje za samo 188 evra po noćenju, a u njoj može da boravi osmoro ljudi, a kod Golem plaže za 180 može da se iznajmi takođe „luksuzna vila“ sa dve spavaće sobe i malim bezenom ispred ulaza, koja je deo turističkog kompleksa.

Naravno, ako samo još malo snizite kriterijume, i, na primer, potražite „običnu“ kućicu uz plažu ili apartman sa savršenim pogledom na more, možete ih naći i za tridesetak evra po noćenju. Zavisi kakav „luksuz“ tražite.

Scroll to top