BalkansPress

Dobro došli!

Lažne informacije o navodnom ograničenju količine goriva koju je moguće natočiti u Srbiji pojavile su se na društvenim mrežama, sa ciljem dizanja panike među građanima.

Na tviteru su se pojavile fotografije tobožnje odluke uprave Knez Petrola kojom se navodno zabranjuje sipanje goriva u kante, kao i da se ograničava količina koju je moguće natočiti.

Iz Knez Petrola su demantovali lažne vesti koje su se pojavile na društvenim mrežama.

 

Iz Vlade Srbije su, takođe, demantovali da postoje bilo kakve nestašice goriva.

- Svega ima u dovoljnim količinama, tako da - neko namerno širi paniku. Srbija apsolutnog nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima - potvrdili su za "Novosti" iz Vlade.

Zbog dizanja panike država treba da najstrožim zatvorskim kaznama sankcioniše dizanje panike.

Tragom te informacije dopisnici "Novosti" su se uputili u prodavnice i utvrdili da je potražnja kao i do sada, na potpuno normalnom nivou, izuzev u danima kada je isplata penzija.

- Nisam se uplašila nikakve nestašice, niti ću da pravim zalihe. Tako sam uradila kada je počela korona, pa sam napravila grešku. Verujem predsedniku Vučiću da svega ima dovoljno za bilo kakav scenario i zato mislim da nema razloga za bilo kakvu paniku – kazala nam je Čačanka Milunka Sretenović.

Scroll to top