BalkansPress

Dobro došli!

Savez samostalnih sindikata Beograda smatra da jedna od stimulativnih mera koju treba uvesti kako bi se smanjila demografska kriza u Srbiji je ta da sve majke koje imaju troje i više dece i najmanje 15 godina radnog staža dobiju nacionalnu penziju.

Oni u saopštenju navode i da od nadležnih institucija očekuje da kontinuirano sprovede planirane mere koje će dati dugoročni podsticaj rađanju dece u našoj zemlji.

O ovim temama biće reči na konferenciji "Demografska kriza i populaciona politika", koju u ponedeljak 7. marta u Beogradu organizuju SSS Beograda i SSS Srbije.

PROČITAJTE: POČELE PRIJAVE ZA 20.000 EVRA: Ovo su uslovi za dobijanje subvencija!

 

Na konferenciji će biti reči i o pravima roditelja dece sa posebnim potrebama, a iz SSS Beograda kažu da je razvoj pozitivnog ličnog identiteta važan zadatak tokom detinjstva i mladosti, a od posebnog je značaja za decu u smetnjama u razvoju i njihove porodice.

- Naš stav je da deca sa smetnjama u razvoju treba da odrastaju uz svoje roditelje, a da državne institucije treba da podrže roditelje u naporima da svojoj deci pruže adekvatnu negu, tako što će roditeljima te dece dati status "hranitelj" i sva prava koja im pripadaju po tom osnovu - poručuju iz SSS Beograd.

PROČITAJTE: NOVE SUBVENCIJE ZA GRAĐANE: Za one sa srednjom školom 22.000, sa višom 24.000, sa fakultetom 27.000 dinara

Učesnici konferencije biće predsednik Saveza samostalnih sindikata Beograda Dragan Todorović, pomoćnik ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dušanka Golubović, zastupnik Udruženja "Mame su zakon" Tatjana Macura i v. d. sekretara Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović.

Scroll to top