BalkansPress

Dobro došli!

Stick-on-soles je obuća koja se, nakon nekoliko meseci čekanja, konačno pojavila na tržištu. Možete je naći na brojnim sajtovima za onlajn kupovinu, a mi smo odlučili da proverimo kako će se pokazati u šetnji Beogradom.

Leto bez dosadnih papuča nam je zvučalo previše dobro da bismo u takvu mogućnost poverovali. Kompanije NakeFit je početkom godine osmislila nalepnice za stopala, koje će zameniti papuče i počela da prikluplja novac za njihovu proizvodnju na Kikstarteru.

 

Genijalna ideja je brzo prikupila potrebna sredstva i proizvodnja je krenula. Od kako sam ih naručio, proveravao sam svakodnevno kada će stići i probao sam ih čim su došle.

*Foto: Uroš Arsić / Noizz.rs

Zaista se lako lepe na stopala i super je što su rastegljive, tako da ne mogu da vam budu male, za slučaj da ste promašili broj. Možete lepo da ih oblikujete prema vašim merama i nalepite gde treba.

*Foto: Uroš Arsić / Noizz.rs

Kada sam stao na njih i počeo da hodam, imao sam utisak da sam zaista bos, ali me ništa nije bockalo i grebalo. Mislio sam da je asfalt previše ravan i čist, pa sam odlučio da počnem da trčim po suvoj travi punoj grančica i kamenčića. Pokazale su se savršeno i nisam ništa osetio, kao da sam u patikama.

*Foto: Uroš Arsić / Noizz.rs

Potom sam otišao do trampoline, da vidim da li će se razlepiti tokom mahnitog skakanja. Do tamo sam morao da dođem preko užarenog asfalta i taj test nisu prošle. Iako je naznačeno da su otporne na toplotu, očigledno je beogradski asfalt bio prevruć, pa sam taj deo pretrčao.

*Foto: Uroš Arsić / Noizz.rs

Na trampolini su se vrhunski pokazale. Nisu se pomerile sa svog mesta. Ostala nam je još samo voda.

Ideja ove obuće je da je nosite tokom celog dana na plaži i da zaboravite da je uopšte imate na nogama. Zaista je osećaj da ste bosi, ali je neverovatno to što vas ništa ne bocka i hodate lagano kao sta u papučama, ali vas ništa ne žulja.

Kako bi izdržale ceo dan na plaži, pored toga što štite naše tabane, treba da budu otporne na toplotu i vodu.

 

Ove jesu dobro podnele toplotu, iako mene nisu zaštitile, pa je ostalo da proverimo kako će se ponašati kada u njima uđem u fontanu.

Čim su došle u kontakt s vodom počele su da se razlepljuju i gube formu. Pokušavao sam da ih ponovo zalepim, ali je to prolazilo bezuspešno. Ostao sam gotovo bos i bio sam tužan jer me je moja super obuća izdala i pala najvažniji test.

*Foto: Uroš Arsić / Noizz.rs

Ostalo je još da proverim da li se ovo čudo možete obuti više puta. Možda je i moguće, ako ga ne pokvasite, ali na kraju mog eksperimenta je bilo spremno samo za kantu.

*Foto: Uroš Arsić / Noizz.rs

Dakle, dobre su za hodanje i trčanje, ali će vas izdati u vodi i na vrelom asfaltu.

(Izvor: Noizz.rs)

Scroll to top