BalkansPress

Dobro došli!

Novosadski kantautor Đorđe Balašević još jednom je pokazao neshvatljivu mržnju i podsmeh prema sopstvenom, srpskom narodu, koga je brutalno uvredio usred Zagreba!

Balašević je, naime, pre dve večeri, tokom koncerta u zagrebačkoj "Areni", ničim izazvan izjavio da bi "voleo da svake godine u decembru nastupa u glavnom gradu Hrvatske, kao i da više nikada neće otići u Banjaluku"!?!

 

Banjaluka je grad iz kojeg mi stalno šalju neke poruke. 'Čuvamo metak za tebe', kažu. Moj odgovor je: Super... mislim nije lepo što čuvate metak za mene, ali je lepo što ste neki ipak sačuvali. Otići ću u Banjaluku kada se u tom gradu okupe svi oni koji su bili na mom prošlom koncertu, podvukao je Balašević, aludirajući na to da u glavnom gradu Republike Srpske danas živi manje Hrvata nego pre rata devedesetih godina. On je, konačno, u najavi pesme "Nevernik", u kojoj pominje Banjaluku, ponovio da više nikada neće otići u taj grad!?!

Šlihtaro - Način na koji se on dodvorava Hrvatima je skandalozan. I pored svega toga, njemu u RS ne bi zafalila ni dlaka sa glave - Milorad Dodik, predsednik RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da ni njega, a veruje, ni veliki broj stanovnika RS ne dotiču Balaševićeve izjave.

Balašević je još jednom pokazao da otvoreno prihvata tezu da su Srbi krivi za rat na prostoru bivše Jugoslavije jer su sa JNA navodno izvršili agresiju na Hrvatsku - Miodrag Linta, Savez srba iz regiona

- Način na koji se on dodvorava Hrvatima je skandalozan. I pored toga mu u Srpskoj ne bi zafalila ni dlaka sa glave, ali bi sigurno pobrao prezrive poglede - istakao je Dodik, dodajući da svako sam bira svoj put i svoju ciljnu grupu:

- Republika Srpska sigurno neće patiti zbog Balaševića. Daleko mu lepa kuća - zaključio je Dodik.

(Informer)

Scroll to top