BalkansPress

Dobro došli!

Po ugledu na brojne holivudske zvezde, i naše poznate ličnosti su vlasnici zvezda na nebu. U želji za originalnim poklonom i u našoj zemlji sada možete da kupite zvezdu i dobijete sertifikat na kome piše da ste baš vi vlasnici jedne zvezde u sazvežđu. Za sada je imenovano "samo" tri hiljade zvezda.

Kupovina zvezde je u svetu veoma popularna poslednjih godina, pa su tako vlasnici pojedinih Tom Kruz, Džon Travolta, Andre Agasi, Vitni Hjuston, Mik Džeger, Sofija Loren, Madona, Opra Vinfri, Princ Čarls i mnogi drugi. Oni su preko američke kompanije "International Star Registry" postali vlasnici jedne od milijardi zvezdi na nebu.

Ipak, ni naše poznate ličnosti ne zaostaju za Holivudom, tako da zvezde poseduju i Tijana Dapčević, Olivera Kovačević, Marija Šerifović, Iva Štrljić, Sanja Marinković, Branka Nevestić, Nataša Vukoje....

Prema rečima Ines Ivanović, direktorke firme "Pacific Alliance" i sajta "Originalni pokloni" preko koga možete da naručite zvezdu, dešavalo se da je dečko poznate estradne ličnosti zove i zaprepasti se kako za male pare može da se kupi ovo nebesko telo. Naime, zvezdu voljenoj osobi možete da poklonite za samo 200 evra.

 

- Uglavnom muškarci kupuju svojoj lepšoj polovini zvezdu, ali one nisu rezervisane samo za romantičan poklon. Kupuju ih i direktori najboljim radnicima ili se radnici odluče da svom poslodavcu "skinu zvezdu s neba" - kaže Ines Ivanović. 

Zvezdano nebo

Proces kupovine zvezde je veoma jednostavan. Sve što treba da uradite je da odete na internet sajt www.originalnipokloni.com, pratite uputstva i za najviše pet radnih dana - zvezda je vaša! Naime, na kućnu adresu stiže vam sertifikat koji sadrži datum registracije, ime zvezde i astronomske koordinate po kojima možete da je pronađete.

Da ova kupovina nije prevara, govori i to što će ime zvezde direktno biti registrovano, sa pratećim naučnim podacima, u zvaničnom registru koji je zaštićen u Zavodu za patente SAD u Vašingtonu. Kopije ovog registra se čuvaju u sefu švajcarske banke i bibliotekama širom sveta.

Trenutno kod nas zvezdu možete da priuštite za 16.520 dinara, dok se one u Americi mogu pazariti po ceni od 20 do 100 dolara. Za "Blic nedelje" Ines Ivanović kaže da oni ne određuju cene sami, već po nalogu centrala iz okolnih evropskih zemalja.

Ipak, nekima ni ovo nije dovoljno, pa u sve većem broju kupuju parcele na Mesecu i Marsu. Za sada su Izraelci najveći vlasnici i poseduju čak 10 odsto teritorije na Marsu. Za 250 šekela, odnosno nešto manje od 50 dolara Izraelci dobijaju parcelu od 500 kvadratnih metara.

 

Iz "Krejzi šopa" navode da za mnoge kupovina zemljišta na Mesecu nije samo originalan poklon, već i investicija za budućnost. Oni još dodaju da je krajem prošle godine drastično porasla prodaja zemljišta na Mesecu kada je NASA objavila da će na ovom satelitu osnovati međunarodni bazni logor, ali i da će astronaute poslati 2020. godine.

U Kaliforniji za samo 20 dolara možete da postanete vlasnik parcele veličine hektara na Mesecu, a firma "Lunarna ambasada" iz Kalifornije je u proteklih dvadesetak godina prodala zemljište na Mesecu u vrednosti od nekoliko miliona dolara. Prema raspoloživim podacima, do sada je na Mesecu "zauzeto" oko 410 miliona hektara.

Iako pravni stručnjaci u SAD tvrde da tapije koje izdaje "Lunarna ambasada" nemaju pravnu valjanost, više od 2,5 miliona ljudi već "poseduje" zemlju na Mesecu i Marsu.

Kini je jedna od retkih zemalja koja je zabranila kupovinu, jer su ocenili da nebeska tela nisu ničije vlasništvo.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top