BalkansPress

Dobro došli!

U intervjuu koji je dao hrvatskim medijima povodom novog filma “Ustav republike Hrvatske” u kojem glumi transseksualca, Nebojša Glogovac je otkrio zašto misli da je Anđelina loša rediteljka.

“Nisam imao čast lično da upoznam gospođu Džoli. Kontaktirali su me njeni agenti. Agent Bob tražio je da dođem na audiciju za film u London. Rekao je da ću tamo dobiti stranu s dijalozima. Ipak, kada sam tražio da mi pošalju scenario, to su vešto izbegavali s obrazloženjem da niko od potencijalnih glumaca ne sme znati šta piše u scenariju. Već ta misterija oko projekta mi je bila iritantna. Rekao sam im: ‘hej ljudi, dajte da uđemo u suštinu rata, da izbegnemo šablon kako su jedni ludi, zajebani i sve će nas pobiti, a drugi sede skrštenih ruku’”, ispričao je u intervjuu za “Telegram”.

 

Kako kaže, ubrzo je shvatio da je u pitanju još jedan projekat u kojem će Amerikanci nama pričati kako je izgledao rat.

“Kad sam shvatio da se radi o još jednom projektu u kojem će Amerikanci nama pričati priču o tome šta se kao događalo i kako smo mi proživljavali rat, a pritom nemaju pojma o suštinskim stvarima, zahvalio sam se na saradnji. I nisam zažalio. Film je ispao loš, Anđelina Džoli se nimalo nije proslavila kao rediteljka. Intuicija me je spasila. Bio sam na još nekoliko kastinga za strane projekte, ali većinom su to neke beznačajne epizode stranaca s istočne strane, koje ubiju već u trećem kadru. To mi nije zanimljivo. Ja ovde nemam prosečnu karijeru, već sam priznat glumac i moj uloženi trud u dosadašnju karijeru nije mali. Kao da neko traži od mene da iz cipele broj 43 koje nosim, odjednom uskočim u nekoliko brojeva manje”, zaključio je.

Scroll to top