BalkansPress

Dobro došli!

Direktor osnovne škole iz Bosilegrada Metodije Čipev zaposlio je u školi svog sina, brata od tetke i zeta.

Naime, Agencija za borbu protiv korupcije je potom predložila njegovu smenu, ali se on žalio na tu odluku.

Čipev kaže da je “morao da zaposli članove porodice zbog hitnosti posla i zato što nije imao ko to da radi”.

Prema njegovim rečima, najspornije u rešenju Agencije jeste to što su kao sukob interesa ocenili to što je posao ložača u njegovoj školi "Georgi Dimitrov" dobio Saša Vasev, njegov brat od tetke.

 

Čipev navodi da je “bio raspisan konkurs na koji se jedino on javio”.

“Niko se nije javio na taj konkurs. E, sad, ja sam u problemu i ako primim i ako ne primim. Ako ne primim, nemam ložača, ako primim onda sam u sukobu interesa”, kazao je Čipev.

Čipev kaže da je svestan da je Agencija u pravu što se tiče njegovog sina, koji je dobio posao stručnog saradnika logopeda-defektologa i zeta koji je zaposlen kao nastavnik građanskog vaspitanja.

 

Međutim, dodaje da su oni “zbog hitnosti posla i zabrane zapošljavanja dobili posao van konkursa”.

“Pa sad je zabrana zapošljavanja u celoj Srbiji, tako da nismo mogli da raspišemo konkurs. Ali zbog hitnosti, jer nam fali kadar, morali smo da zaposlimo i njih dvojicu. Ja znam da sam u sukobu interesa tu, ali šta da radim? Niko neće da živi i radi u Bosilegadu”, naveo je Čipev.

Direktor Čipev brata od tetke Sašu Vaseva zaposlio je 2011. na neodređeno vreme na mesto ložača, dok je sa sinom, Aleksandrom Čipevom i zetom, Lazarom Stojnevim, 2016. sklopio ugovore na određeno vreme.

 

Scroll to top