BalkansPress

Dobro došli!

Prema informacijama do kojih smo došli, slučaj je preuzelo Više tužilaštvo u Kruševcu koje je dalo nalog policiji da sasluša žene koje su prijavile predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku za seksualno uznemiravanje.

- Milutina Jeličića je do sada prijavilo pet žena za seksualno uznemiravanje, ucene i maltretiranje - kaže izvor "Blica".

 

Iskaze su dale Marija Lukić, Jeličićeva sekretarica i stranačka koleginica, Snežana Bojić, kojoj je predsednik opštine Brus pomogao da se zaposli u Narodnoj biblioteci u tom gradu posle čega je pokušao da je napastvuje, zatim Sandra M. iz Brusa, kojoj je Jeličić obećavao posao ukoliko bude intimna s njim, Marijana B. i još jedna devojka čiji identitet nije poznat.

Kao po pravilu, Jeličić je svima obećavao zaposlenje, a onda pokušavao da bude intiman sa njima.

Po pravilu obećavao posao ženama ako pristanu na seks sa njim: Milutin Jeličić Jutka

*Po pravilu obećavao posao ženama ako pristanu na seks sa njim: Milutin Jeličić Jutka, FOTO: M. CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

Sandra M. kaže za "Blic" da je Jeličić pre nego što obezbedi posao nekoj od žrtava, seks nazivao "akontacijom".

- Prvi put sam kod njega otišla 2014. godine jer dugo nisam mogla da nađem posao. Nisam ni izašla iz kancelarije, a on mi je poslao prvu poruku u kojoj je napisao da sam ga uzbudila. Ignorisala sam sve, jer sam verovala da će mi pomoći da se zaposlim kao vaspitač, za šta sam i školovana. Zvao je na večere, govorio da treba malo da se poigramo. Kako sam odbijala, i ponude su se smanjivale, od stalnog posla, preko privremenog, do toga da je prestao da obećava. Jednom prilikom, krajem 2016. godine, kada sam došla kod Jutke u stranku drugim povodom, kako bih mu objasnila nešto u vezi sa radom na računaru, iskoristio je to što je sekretarica bila odsutna i krenuo rukom ka mom međunožju. Skočila sam, a on me je ščepao. Vukao je na jednu stranu, ja na drugu... jedva sam se izvukla - ispričala nam je Sandra koja kaže da ju je tada u kolima ispred stranke čekao svekar.

 

Nekoliko puta mu je, kako tvrdi, rekla da "drži kaiš na pantalonama da ne bi sebi napravio problem". Od početka za sve su znali Sandrin muž i porodica, ali su izbegavali da ga prijave, jer bi to značilo "njena reč protiv njegove", a kako je Jeličić veoma moćan, plašili su se ishoda. Sada, kada je više žena istupilo javno, i Sandra se osmelila da ispriča kroz kakve je neprijatnosti prošla.

Kako saznajemo, policija je dobila spisak još desetak žena koje je Jeličić uznemiravao i očekuje se da neke od njih ili sve budu saslušane u narednim danima.

Glišić: Ako se dokaže, isključićemo Jeličića iz stranke

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je za "Blic" da će Milutin Jeličić biti isključen iz stranke ukoliko se povede istraga i dokaže da je seksualno uznemiravao žrtve.

Darko Glišić

*Darko Glišić, FOTO: S.RADOVANOVIĆ / TANJUG

- U stranci postoji nulta tolerancija na nasilje bilo koje vrste. A ako se pozivao na zaštitu Aleksandra Vučića i Bratislava Gašića, to je obična laž i za to nema pokriće - naveo je Glišić.

Prvi put posle 10 dana odvela dete u školu

Pozvali smo juče Mariju Lukić koja je prva javno iznela svoju ispovest i poruke koje joj je Jeličić slao. Ona nam je rekla da je juče, posle deset dana, prvi put odvela dete u školu, pošto do sada zbog straha nisu izlazili iz kuće.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top