BalkansPress

Dobro došli!

Za manje od nedelju dana, dve Zagrepčanke našle su se na meti seksualnih napada. Nakon Avganistanca (27) koji je napao ženu (40) u Dugavama, na meti se našla i 19-godišnjakinja.

- Upomoć, silovanje! - vrištala je preplašena devojka izlazeći krvava iz javnog toaleta u zagrebačkom "Importanne" centru u petak oko 22 sata.

Nju je napao tri godine stariji azilant iz Maroka koji je uhvaćen zahvaljujući stražaru koji ga je prepoznao kad se, nakon bežanja, vratio na mesto zločina.

Policija ga je privela, ispitala i predala pritvorskom nadzorniku, nakon čega će iskaz dati i pred istražnim sudijom zagrebačkog Županijskog suda koji odlučuje hoće li mu odrediti zatvor.

 

Žrtva je mladića optužila da ju je pokušao silovati, pa su istražitelji napad okarakterisali samo kao bludnu radnju.

Osim straha i bola koji su pretrpele, napadnute žene užasava i činjenica da njihovi napadači, ako i budu osuđeni, mogu dobiti samo godinu dana zatvora.

- Ima i naših muškaraca koji su neugodni, ali izbeglice su jako bezobrazne i stalno u njC ulaze, ali ne zbog nužde nego zbog nekih drugih stvari. Iz toaleta do umivaonika nekad izlaze i obnaženi. Meni je njih žao, ima među njima i poštenih ljudi, i sama sam bila izbeglica, ali sam se prilagodila ovoj državi, trebali bi i oni - ispričala je jedna od žena koja radi u u centru.

Prodavač voća ističe da mu nije jasno kako se incidenti mogu događati uprkos stalnom patroliranju policajaca.

- Mene nije strah, ali kad mi je ćerka na štandu, njoj nije svejedno. Skupi se tu i po sedam azilanata i onda zure u nju i ne miču pogled, ne žele se pomeriti, nelagodno je. Tu se opijaju, budu celu noć, nekad i do šest ujutro. Vole ići u kazino i motati se oko toaleta, pogotovo petkom naveče. Tu ispred kioska namrtvo su prebili naše momke - priča prodavač za "Večernji list".

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top