BalkansPress

Dobro došli!

ĐEVĐELIJA – Stanje na granici Makedonije i Grčke, kod Đevđelije, od uvođenja vanredne situacije je napeto, a jutros je makedonska policija ispalila suzavac kako bi rasterala na hiljade migranata i izbeglica koji pokušavaju da iz Grčke pređu u Makedoniju, javila je agencija Rojters.

Policija, kako je javio Rojtersov dopisnik sa lica mesta, ne dozvoljava novinarskim ekipama da snimaju mesto događanja.

Duž granične linije su raspoređene jake policijske snage, a postavljena je i bodljikava žica sa namerom da se spreči ulazak talasa migranata iz Grčke u Makedoniju, javili su makedonski mediji.

 

Lokalni mediji su javili da je noćas, oko jedan sat posle ponoći, grupa od oko 300 migranata uspela da se probije i pređe na makedonsku teritoriju i sada je u toku akcija njihovog prikupljanja kako bi bili vraćeni u Grčku.

Deo migranata se žali na plicijsku brutalnost makedonskih bezbednosnih snaga.

Oni kažu da je jednu ženu udario policajac i da se ona sada nalazi u bolnici, ali to za sada nije potvrđeno.

Na Železničkoj stanici u Đevđeliji se nalazi stotinak izbeglica iz grupe koja je uspela da uđe u Makedoniju.

 

 

Jedan migrant je nožem ubo policajca. Svedoci kažu da je policajac ranjen kada je tim makedonske specijalne policije prišao da migrantima kontroliše dokumenta.

 

 

Jedan migrant je naglo potegao nož i ubo policajca u stomak, javlja makedonski portal fokus.

Policajac je, kažu svedoci, pao i trzao se na asfaltu u grčevima, dok nisu stigla ambulantna kola. Ne zna se da li je policajac preživeo, a o ovom događaju se očekuje saopštenje makedonskog MUP-a.

 

(Izvor: Tanjug.rs)

Scroll to top