BalkansPress

Dobro došli!

AMSTERDAM - Holandski novinar libanskog porekla objavio je video snimak loših uslova u jednom hrvatskom izbegličkom kampu u koji je ušao predstavljajući se lažno kao izbeglica iz Sirije, preneli su mediji.

Taj video snimak objavio je "NJuzvik", koji međutim, nije mogao da potvrdi njegovu autentičnost.

Dani Gosen, koji radi za holandski televizijski šou "3onderzekt" navodi da je uspeo da u utorak uđe u izbeglički kamp na hrvatsko-srpskoj granici bez ikakvih papira, gde se predstavio kao Kalid Gasan, prošao medicinske testove i administrativne procedure, snimajući tajno ceo proces.

 

 

Veruje se da se izbeglički kamp nalazi u Opatovcu, selu na istoku Hrvatske, objavila je na Tviteru holandska političarka Judit Sargentini.

Na video snimku Gosen se vidi kako drži identifikacioni papir na kome je ispisan broj 2927 i ime Kalid Gasan.

"Ovo je neverovatno. Upravo sam se registrovao kao izbeglica iz Sirije. I još sam student. A imam 34 godine", kaže Gosen na snimku.

Holandski novinar je na snimku zabeležio i uslove u kojima izbeglice žive, spavajući na podu okruženi ogradama, opisujući ih kao "nehumane".

Neke od izbeglica su mu se požalile da se u kampu, koji su nazvale zatvorom, nalaze već devet dana i pri tom naglasile da u objektu nema hrane, preneli su hrvatski mediji.

"Unutar sam kampa i šokiran sam. Ono što vidim je totalno apsurdno. Ljudi žive jedni na drugima. Ovo je neverovatno. Ovo je nehumano", zaključuje Gosen u video snimku.

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top