BalkansPress

Dobro došli!

10 hiljada izbeglica je otkriveno u kukuruzištima blizu hrvatskog sela Strošinci, u blizini granice sa Srbijom, saopštile su vlasti Hrvatske.

Iz Zagreba je navodeno kako su izbeglice do granice dovezli srpski autobusi i pustili ih da gaze kukuruz.

Izbeglice su bile izgubljene, a otkrila ih je hrvatska policija, koja ih je u više autobusa prebacila do obližnjeg tranzitnog kampa u Opatovcu, pri čemu je došlo do razdvajanja porodica, prenosi AP.

Prema saopštenju direktora hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje Jadranka Perinića, na Strošincima je sada najveći pritisak izbeglica, prenosi Jutarnji list.

Perinić je napomenuo kako je namera izbeglica da se po ulasku u Hrvatsku prevezu do železničke stanice Spačva, nedaleko od Vrbanje, odakle bi vozom krenuli prema Mađarskoj.

„Ne razumemo tu strategiju prelivanja izbeglica s jednog graničnog prelaza na drugi, ali se s tim za sada nosimo“, kazao je Perinić, dodavši kako ne očekuje da se narednih dana smanji priliv izbeglica u Hrvatsku i kako tome trenutno „ne vidi kraja“.

Na istočnoj hrvatskoj granici izbeglice i dalje pristižu i preko Bapske i Tovarnika, ali ih na tom području sada nema u velikom broju.

(Izvor: Tanjug.rs)

Scroll to top