BalkansPress

Dobro došli!

BEČ - Sirijka sa mrtvom bebom u stomaku pobegla iz Austrije.

Jedna trudna Sirijka uprkos nalazima lekara koji su ustanovili da je njena beba mrtva i da pod hitno mora u bolnicu, ona je nastavila je put ka Nemačkoj.

Kada je ušla u Austriji, pregledao je lekar i utvrdio a je dete koje nosi mrtvo, ao tome izdao i potvrdu. Lekar nije otkrio nikakve znake života kod nerođenog deteta. Uprkos ovom nalazu, žena je sela na voz i otputovala u Pasau, nemačko pogranično mesto na Dunavu u Bavarskoj.

Tokom kontrole od strane nemačkih vlasti, žena je pokazala nalaze iz Austrije i odmah prevezena u bolnicu. Pasau, gde je obavljena neophodna medicinska intervencija. Policija je potvrdila da je reč o mrtvorođenčetu. 
Zbog zaštite podataka, ne pominje se koja nedelja trudnoće je bila, kao ni ime lekara koji je u Austriji obavio pregled.

Predstavnici austrijskih lekara kažu da je u masi izbeglica moguće očekivati još sličnih slučajeva. Čak i onda kada je očigledno neophodna medicinska intervencija, koja zahteva boravak u bolnici, lekari ne mogu da prisile pacijente da ostanu na lečenju. A retko ko u talasuizbeglica želi da ostane u Austriji, skoro svi žele što pre za Nemačku.

(Izvor: Kurir.rs | Autor: Milan Ilić)

Scroll to top