BalkansPress

Dobro došli!

Sutra kreće isplata 10.000 dinara za socijalne radnike. Posle finansijske podrške za sve koji su zaposleni u zdravstvu, država se odlučila za pomoć još jednom delu javnog sektora. Ovoga puta finansijsku pomoć u iznosu od 10.000 dinara dobiće zaposleni u socijalnim ustanovama, a vrlo brzo stiže i isplata od po 100 evra za mlade.

Kako su nam rekli iz kabineta ministra finansija, isplata će biti sutra, a novac dobijaju zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, odnosno negovateljice, vaspitači u domovima za stara lica, zaposleni na održavanju higijene.

PROČITAJTE: ODGOVOR VUČIĆA KURTIJU I ĐUKANOVIĆU: Važnije nam je da se zaštitimo od komaraca - nego od vaših vazduhoplovnih snaga (VIDEO)

 

Stiže i 100 evra za mlade

Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

 

Prijava za ostale 16. i 31. maja

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

- Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne - rekao je nedavno ministar Siniša Mali.

Podsetimo prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1.017.000 mladih.

Scroll to top