BalkansPress

Dobro došli!

U Rusiji je uspešno testirana raketa sistema za protivraketnu i protivvazdušnu odbranu A–235 „Nudolj“.

Rakete kompleksa A–235 „Nudolj“ treba da zamene postojeći kompleks A–135 „Amur“ protivraketne odbrane Moskve. Šef kosmičke komande Ratnog vazduhoplovstva SAD general Džon Hajten u novembru je izjavio da Rusija i Kina rade na naoružanju koje može da ugrozi životno važne satelite SAD.

„Oni rade na mogućnostima (napada) koje nas brinu“, citira Hajtena „Kolorado spring gazeta“.

Američki vojni analitičari tvrde da pretnja satelitima u kosmosu pokazuje stratešku ranjivost SAD, piše list „Vašington fri bikon“.

 

Rusija i Kina mogu da izbace iz stroja obaveštajne linije, navigaciju i komunikacije koje su kritički važne za izvođenje vojnih operacija i zaštitu civilne infrastrukture SAD, piše „Vašington fri bikon“.

Komandir divizije PRO 1. armije PVO i PRO Vazdušno–kosmičkih snaga Rusije Andrej Čeburin saopštio je da je sistem protivraketne odbrane Moskve direktno povezan sa sistemima raketnog napada i osmatranja kosmičkog prostora, piše „Rosijskaja gazeta“.

„Protivraketna odbrana Moskve predstavlja složni automatski sistem koji se sastoji od informacionih tehnologija i vatrenih sredstava gađanja“, naglasio je Čeburin.

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

(Izvor: sputniknews.com)

Scroll to top