BalkansPress

Dobro došli!

Starleta Katarina Smiljanić dobila je posao u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, prenosi “Blic”.

Ona je na ovo mesto došla sa diplomom frizerke i iskustvom rulet dame u kockarnici, a preporuku za zasnivanje radnog odnosa bilo joj je blisko prijateljstvo s Budimirom Lončarom, upravnikom SANU, ispred čijih vrata i sedi.

Starleta Katarine Smiljanić, umesto u nekom od rijaliti programa, završila je u SANU i to kao poslovni sekretar.

Da stvar bude gora, ona je na ovo mesto došla sa diplomom frizerke i iskustvom rulet dame u kockarnici, a preporuku za zasnivanje radnog odnosa, iako je na snazi zabrana zapošljavanja, bilo joj je blisko prijateljstvo s Budimirom Lončarom, upravnikom SANU, ispred čijih vrata i sedi.

Izvor iz SANU tvrdi da je ovo kadrovsko rešenje izazvalo pravi šok među zaposlenima, ali i velikim brojem akademika, koji se pitaju da li se upravnik zarad ličnih interesa kocka sa ugledom srpskog hrama nauke.

 

– Pored toga što devojka nema i kvalifikacije za to radon mesto, jer je po obrazovanju frizerka, njene golišave slike krase gotovo sve društvene mreže. Da stvar bude gora, njoj je Lončar rešenje na određeno preinačio na neodređeno vreme. Kakvo će mišljenje imati naši inostrani saradnici, akademci ali i srpska javnost kada ste kao prvog saradnika upravnika SANU stavili starletu, objašnjava sagovornik.

Da su saznanja tačna, indirektno je potvrđeno javljanjem na telefon u kabinetu upravnika SANU, upravo Katarina Smiljanić.

Ona nije želela da komentariše detalje svog zaposlenja.

– Radim na mestu poslovnog sekretara upravnika SANU, ali o svim detaljima mog zaposlenja morate tražiti od PR službe, rekla je ljubazno Smiljanićeva.

Na molbu da objašnjenje o njenom zaposlenju da i upravnik Lončar, Smiljanićeva je rekla: “Gospodin Lončar ne daje izjave”.

– Pošaljite mejlom pitanja PR službi i dobićete odgovore, rekla je Smiljanićeva.

Iz PR službe kažu da nemaju odobrenje da se odgovori proslede.

Nekoliko akademika potvrdilo je da frizerka radi u SANU. Oni tvrde da Skupštinu SANU niko o ti pitanjima ne obaveštava.

– Radi se o odvojenim sužbama koje samostalno delujiu i sa kojima Skupština i akademici nemaju veze. Nama se ne podnose izveštaji da li je zaposlena frizerka, a meni šišanje i nije potrebno, rekao je akademik Matija Bećković.

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top