BalkansPress

Dobro došli!

BEOGRAD – Najplaćenija državna službenica, generalna direktorka „Politike i magazina“ Mira Glišić Simić mesečno inkasira 31 prosečnu platu građana Srbije ili jedanaest premijerovih zarada, prenosi Kurur. Njena mesečna bruto primanja iznose vrtoglavih 1,4 miliona dinara, dok zaposleni u „Politici“ u proseku mesečno prime 50.000 dinara!

Simićeva je na mestu generalnog direktora od januara 2009. godine, što znači da je do sada zaradila više od 100 miliona dinara, to jest više od 800.000 evra!

Miru Glišić Simić u Politiku je doveo savetnik Borisa Tadića, Jovan Simić. Interesantno je da je upravo žena Jovana Simića, savetnika Borisa Tadića u to vreme Sanja Turlakov bila advokat „Ceptera“.

 

 

Babić: To je bezobrazno visoka plata

Povodom vesti da Mira Glišić Simić mesečno prima 1,4 miliona dinara, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić je izjavio da su tolika primanja veooma neprimerena sadašnjoj ekonomskoj situaciji.

Zoran Babić (Foto: Jutjub)

Zoran Babić (Foto: Jutjub)

– Smatram da je to skandalozna i bezobrazno visoka plata u zemlji gde je za većinu ljudi to više od 13 prosečnih plata. Nisam siguran koliko tolika primanja imaju osnovu u dobrim poslovnim rezultatima kompanije, ali za mene je zaista skandal da neko prima platu kao da je akcionar Gugla ili neke slične visokoprofitabilne kompanije – rekao je Babić.

„Žuti“ i dalje uništavaju Srbiju

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev kaže za Pravdu da je neshvatljivo da „žuti“ kadrovi i dalje uništavaju Srbiju.

Lider Srpske lige Aleksandar Đurđev (Foto: Mc.rs)

Lider Srpske lige Aleksandar Đurđev (Foto: Mc.rs)

– Baš me zanima šta je ona uradila toliko korisno za firmu, koja je u velikim gubicima, da zaslužuje tolika primanja! Neprihvatljivo je da neko ima takvu platu dok građani Srbije jedva sastavljaju kraj sa krajem. Kako se dogodilo da ona, kao kadar doveden u vreme Demokratske stranke, godinama nakon što su oterani sa vlasti uživa tolike privilegije koje su joj dali? Do kada će „žuti “ kadrovi uništavati Srbiju? – revoltiran je Đurđev.

 

„Ovo nema nigde u svetu“

Politički analitičar Branko Radun kaže da nema pravog opravdanja za ovoliku platu Mire Glišić Simić.

Branko Radun (Foto: JuTjub)

Branko Radun (Foto: JuTjub)

– Mislim da ovog nema nigde u svetu da plata direktora u preduzeću koje nema profit, koje zavisi od državnih jasli, bude 7.000 evra. Sve to u vreme najveće krize i smanjenja plata i penzija. Ne znam na koji način ona i kompanija „Politika“ opravdavaju tu visinu plate – kaže  Branko Radun.

Samo poređenja radi, plata Mire Glišić Simić je 60 puta veća od prosečne penzije u Srbiji.

 

(Kurir / Tanjug)

Scroll to top