BalkansPress

Dobro došli!

Visoki funkcioner SNS-a Goran Knežević kao član odbora direktora NIS-a mesečno prima platu od 1.079.920 dinara.

Njegova plata je nešto viša od one koju za istu funkciju u NIS-u prima žena lidera SPO-a Vuka Draškovića, Danica Dršaković i kojoj mesečno na račun legne 771.000 dinara, pri čemu ona kao penzioner dobija još 40.000 mesečno.

Podaci o primanjima u Naftnoj industriji Srbije njih dvoje postali su dostupni pre nekoliko dana kada je Agencija za brorbu protiv korupcije objavila poslednje izveštaje o primanjima i prihodima funkcionera.

 

 

Sa ovim mesečnim primanjima njih dvoje su se ozbiljno približili funkcioneru SPS-a Dušanu Bajatoviću koji je do sada važio kao političar sa najvećom platom u Srbiji.

Prema podacima iz registra Agencije za brorbu protiv korupcije Bajatović kao direktor Srbijagasa, poslanik i član Nadzornih odbora “Jugorosgasa” i “Podzemno skladište gasa Banatski dvor” prima oko 2,2 miliona dinara.

Inače, Knežević i Draškovićeva su članovi odbora direktora NIS-a postali jula ove godine.

Knežević je do imenovanja u Odbor direktora naftne kompanije od 1. oktobra prošle godine bio savetnik generalnog direktora NIS-a, dok je Draškovićeva od 2009. do 2013. već bila u Upravnom odboru NIS-a.

(Izvor: Srbi na okup)

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

Scroll to top