BalkansPress

Dobro došli!

Dobrivoje Sudžum (49), nekadašnji pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uhapšen je u okviru anti-koruptivne policijske akcije koja je sprovedena u subotu, zbog sumnje da je vinariji Zorana Živkovića nezakonito odobrio 41.070.579,97 dinara.

Sudžum je uhapšen zbog sumnje da je od 7. avgusta 2007. do 8. februara 2008. zloupotrebio službeni položaj.

 

 

Sumnja se da je on, rešavajući zahteve poljoprivrednih gazdinstava „Vinarije Živković“ iz Inđije, vlasnika Zorana Živkovića, bivšeg premijera Srbije, i „WOW Winery“ sa Palića, vlasništvo Živojina Đorđevića, odobrio bespovratna podsticajna sredstva za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze i hmelja, iako ove firme nisu ispunjavale uslove iz vladine uredbe.

„Sudžum je nezakonito odobrio ‘Vinariji Živković‘ 41.070.579,97 dinara, a WOW-u 77.278.723,14 dinara iz budžeta“, tvrdi izvor „Blica“.

Podsetimo, u subotu, 26. decembra u anti-koruptivnoj akciji policije, nazvanoj „Rezač“, privedeno je 80 osumnjičenih za različita krivična dela. U Višem i Specijalnom sudu tokom jutra su određeni pritvori od 30 dana za jedan broj osumnjičenih koji su uhapšeni u ovoj akciji.

(Blic.rs)

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

Scroll to top