BalkansPress

Dobro došli!

Sedmočlana grupa, u kojoj je i Uroš Janković (37), predsednik gradskog odbora DSS, uhapšena je tokom primopredaje 27.500 evra od golmana Vladimira Stojkovića, kome su prodati tuđi placevi - saznaju “Novosti”. Od ovog sportiste ukupno je uzeto više od 30 miliona dinara za zemljište na opštini Čukarica, koje su mu prodati mimo znanja pravih vlasnika.

Ova grupa je juče privedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal sa krivičnom prijavom za falsifikovanje i prevaru. Danas bi Tužilaštvo trebalo da donese odluku da li će da zatraži pritvor i za koga od osumnjičenih.

Ova grupa osumnjičena je da je tokom 2015. i 2016. godine u Beogradu nanela Stojkoviću štetu veću od 30 miliona dinara. To su uradili tako što su mu, koristeći falsifikovanu dokumentaciju, na prevaru prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu.

 

Na teret im se stavlja da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i falsifikovanje isprave. Pored Uroša Jankovića, uhapšeni su Vladimir Đurković (39), Miroslav Stefanović (49), Marko Zorić (39), Slađan Tanić (39), Aleksandar Rakičević (32) i Isidora Dašić (28).

Postoje osnovane sumnje da su Đurković, Janković i Stefanović Stojkoviću ponudili na prodaju više parcela na području opštine Čukarica, tvrdeći su da oni vlasnici zemljišta, koje će, navodno, u nekom budućem periodu biti atraktivno za ulaganje i izgradnju.

Da bi uverili reprezentativca Srbije kako je sve “čisto”, pokazali su mu dokumentaciju sa lažnim podacima. Izmišljena imena “vlasnika” su ubacivali u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima.

*Vladimir Stojković

Na ovaj način Stojkovića su dovedeli u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika. Pored toga, osumnjičeni Đurković, Tanić i Rakičević su se, tvrdi policija, prilikom sklapanja ugovora sa našim reprezentativnim golmanom, legitimisali falsifikovanim ovlašćenima.

Predstavljali su se kao osobe opunomoćene od strane vlasnika parcela da, navodno, mogu u njihovo ime i za njihov račun da prodaju zemljište, a Zorić i Isidora Dašić predstavili su se Stojkoviću čak kao vlasnici nekih parcela. Posle potpisivanja kupoprodajnog ugovora, kako je utvrđeno, reprezentativac im je prebacivao novac sa svog računa.

Specijalno za ovu svrhu račune u bankama otvorili su Tanić, Zorić, Rakičević i Dašić. Posle uplate podizali su keš i, kako navodi policija, delili sa ostalim osumnjičenima. Policija je, pretresom stanova uhapšenih, pronašla, pored novca, i falsifikovani notarski pečat, kao i falš dokumentaciju koja je korišćena za izvršenje krivičnog dela i računarsku opremu.

 

Kako saznajemo, Janković je negirao da je počinio prevaru. Njegov advokat Momčilo Minić kaže da u postupcima njegovog klijenta nema elemenata ni jednog krivičnog dela:

- Cela situacija je izvučena iz konteksta, možda zbog Jankovićeve funkcije, angažmana u DSS. Na pravdi Boga je stavljen na stub srama. 

"PRIČAĆU POSLE VELSA"

Vladimir Stojković juče nije želeo da komentariše hapšenje ljudi koji su ga prevarili tako što su mu praktično prodali tuđe zemljište.

- Razumite me, ne mogu još ništa da pričam. Pripremam se za utakmicu s Velsom i ne želim da me bilo šta skreće s tog puta. Informacije o svemu dobićete iz policije, a ja ću videti da li ću nešto više da pričam posle Velsa - rekao nam je juče Stojković.

*Uroš Jovanović negira krivicu

JOVANOVIĆ: "NE VERUJEM DA JE UROŠ KRIV"

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je za “Novosti” da lično ne veruje da je Uroš Janković počinio bilo kakvo krivično delo i da bi bio jako iznenađen kada bi se dokazalo suprotno:

- Sve naravno mora da se ispita i da se utvrdi puna istina. Nemam s tim nikakav problem iako znam da nezavisnost srpskog pravosuđa nije uvek na zavidnom nivou. Do tada stoji pretpostavka nevinosti koja važi za svakog građanina ove zemlje i za koju verujem da u ovom slučaju neće biti oborena. P. V.

(Novosti.rs)

Scroll to top