BalkansPress

Dobro došli!

Nova direktorka "Pošte Srbije" Mira Petrović, kadar PUPS, na ovu poziciju je došla iako nema odgovarajuću stručnu spremu.

I to nije sve. Vlada je imenovala funkcionerku PUPS na čelo "Pošte", a na predlog Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća. Sve ovo bi moglo da bude makar formalno legitimno da u Nadzornom odboru nije brat Petrovićeve, inače direktor "Sava centra", Dragan Grgurević.

 

Sada šezdesetogodišnja Petrovićeva svoju karijeru počela je na mestu sekretarice presednika PUPS Milana Krkobabića, a dogurala je da bude njegova naslednica na mestu direktora "Pošte Srbije". Krkobabić je poziciju u "Pošti" nerado napustio, ali nije mogao istovremeno da bude i ministar i direktor. Dugogodišnja bliska saradnica lidera PUPS Mira Petrović došla je na njegovo mesto sa pozicije specijalnog savetnika u "Pošti" i platom od 186.588. dinara.

U zvaničnoj biografiji na sajtu Skupštine Srbije, jer je Petrovićeva i poslanica PUPS, piše da je specijalista strukovni ekonomista. To praktično znači da je direktorka u poznim godinama završila školovanje, i to po Bolonji. Međutim, to znači i da nema fakultet, a koji je obavezna stručna sprema za rukovodeću poziciju u ovakvom JP.

Vlast, inače, neprestano ponavlja da neće biti stranačkih zapošljavanja i da su konkursi obavezni.

(Blic.rs)

Scroll to top